مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: خوشبختانه فولاد هرمزگان توانست رکورد تولید سالانه خود را با رکوردشکنیهای متعدد ماهانه و روزانه پس از دو سال بهبود بخشد.
عطاالله معروفخانی با اشاره به چشماندازی که برای صنعت #فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ ترسیم شده است گفت: شاهد این هستیم که این صنعت، علاوه بر چالشهایی که در حوزه زیرساختهایی نظیر حملونقل و تامین مواد اولیه با آن مواجه بوده است، در چند سال اخیر با چالش کمبود انرژی برق در فصل تابستان و گاز در فصل زمستان که همواره مزیتی برای این صنعت در کشور محسوب میشده، مواجه شده و متاسفانه این محدودیتها سال به سال بیشتر شده است. در سال ۱۴۰۱ نیز با توجه به گرمای بیش ازحد هوا، از اواخر بهار محدودیتهای شدید برق آغاز شد و تا اوایل شهریورماه ادامه داشت.
در زمستان نیز سرمای شدید موجب کمبود گاز در صنایع فولادی کشور و به خالی ماندن بخش بزرگی از ظرفیتهای تولید منجر شد.
او گفت: از سویی، صنعت فولاد در سال ۱۴۰۱ با توجه به تحولات داخلی و بینالمللی شرایط نسبتا دشواری را پشت سر گذاشت. اگرچه قیمت جهانی فولاد در ابتدای سال گذشته با توجه به جنگ روسیه و اوکراین افزایش یافت و این امر میتوانست فرصت خوبی برای صادرکنندگان این حوزه فراهم کند، اما شاهد این بودیم که برای صادرکنندگان فولاد عوارض صادراتی اعمال شد و تولیدکنندگان را با چالش مواجه کرد.
این مقام مسوول ادامه داد: با اینحال پس از اینکه عوارض صادراتی لغو شد، بازارهای جهانی روی دیگر خود را نشان داد و با کاهش شدید قیمتهای جهانی فولاد مواجه شدیم که بر صنعت فولاد کشور ما نیز اثرگذار بود. با این همه، هیچیک از این محدودیتها مانع عملکرد خیرهکننده فولاد هرمزگان نشد و ما هم در تولید و هم در فروش و صادرات توانستیم شاهد رشد و درخشش شرکت باشیم و ازجمله مصداقهای این رشد میتوان به ثبت رکوردهای تولید ماهانه و سالانه اشاره کرد.
مقاله پیشنهادی : قیمت و مشخصات لوله سیلندری
معروفخانی گفت: کارکنان شرکت ثابت کردند در راه اعتلای نام کشور، موانع نهتنها تهدید نیست، بلکه فرصتی است برای دستیابی به موفقیتهای بیشتر، موانعی که مانند سکوی پرتاب، همکاران را برای تحقق اهداف همدلتر و منسجمتر ساخت.
او با بیان اینکه خوشبختانه فولاد هرمزگان توانست رکورد تولید سالانه خود را با رکوردشکنیهای متعدد ماهانه و روزانه پس از دو سال بهبود بخشد، عنوان کرد: با وجود همه محدودیتها و چالشها، در سال ۱۴۰۱ توانستیم با تلاش مضاعف همه همکاران در بخشهای مختلف، پنج رکورد ماهانه تولید را به ثبت برسانیم که چهار رکورد از شهریورماه تا آذرماه بهصورت پیدرپی به دست آمد.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان اضافه کرد: در ماههایی که با محدودیت برق یا گاز مواجه نشدیم، توانستیم بیشتر از ظرفیت اسمی ماهانه ۱۲۵هزار تنی خود یعنی بالغبر ۱۵۰هزار تن تختال تولید کنیم که این میزان بیشترین تولید در میان فولادسازان کشور است. رکورد دیگر فولاد هرمزگان دستیابی بهسرعت ۶/ ۱ متر بر دقیقه ریختهگری تختال است که بهترین رکورد ریختهگری این محصول در کشور محسوب میشود.
او افزود: در نهایت موفق شدیم از ظرفیت اسمی عبور کنیم و با رکوردشکنی در تولید سالانه به میزان یکمیلیون و ۵۳۸هزار و ۲۹۳ تن، فصل نوینی از حیات شرکت فولاد هرمزگان را رقم بزنیم و به این ترتیب فولاد هرمزگان دومین تولیدکننده تختال در کشور پس از فولاد مبارکه لقب گرفت.
معروفخانی با اشاره به اینکه مشکلات بازارهای جهانی بهویژه کاهش قیمت و تحریمها باعث نشدند، فولاد هرمزگان از بازار پا پس بکشد و وجود این مشکلات در واقع عزم شرکت را بر فروش بیشتر محصول در بازار داخلی و بازارهای صادراتی جزم کرد، گفت: با وجود همه محدودیتها، در سال ۱۴۰۱ موفق شدیم، یک میلیون و ۵۵۱هزار تن تختال را بهعنوان محصول نهایی در بازارهای داخلی و صادراتی به فروش برسانیم که ۸۳۵هزار تن از آن در بازار داخلی فروخته و ۷۱۵هزار تن دیگر به بازارهای جهانی صادر شد. قابلتوجه است که میزان فروش کلی شرکت نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۹ درصدی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه میزان صادرات در مقایسه با سال گذشته ۱۹درصد و فروش داخلی حدود ۱۳هزار تن بیشتر بوده و به این ترتیب فولاد هرمزگان توانسته است برخلاف جریان بازار حرکت کند و در فروش محصول خود موفق باشد، اضافه کرد: در زمینه کسب درآمد، فولاد هرمزگان سال گذشته موفق شد ۱۰هزار و ۲۱۸ میلیارد تومان در بازارهای صادراتی، ۱۲هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان از بازارهای داخلی و درمجموع ۲۲هزار و ۷۰۹ میلیارد تومان درآمد کسب کند که این میزان درآمد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۵/ ۲ درصدی را نشان میدهد.
این موفقیت در حالی به دست آمد که بعضا شاهد افت ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمتهای داخلی و جهانی بودیم که در شرایط کنونی بازار یک موفقیت قابلتوجه محسوب میشود.
اخبار مرتبط :