• 0سبد خرید فروشگاه
شیرآلات صنعتی ، لوله سیلندری ، لوله مانیسمان
  • خانه
  • محصولات
  • وبلاگ
  • اخبار
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • جستجو
  • منو منو
عدم افزایش ضریب نرخ گاز فولاد در بودجه ۱۴۰۲

عدم افزایش ضریب نرخ گاز فولاد در بودجه ۱۴۰۲

10 بهمن 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد

عدم افزایش ضریب نرخ گاز فولاد در بودجه ۱۴۰۲

عدم افزایش ضریب نرخ گاز فولاد در بودجه ۱۴۰۲

براساس گزارش‌ها مجلس مخالف افزایش ضریب قیمت گاز صنایع فولادی در بودجه سال ۱۴۰۲ است، بنابراین انتظار می‌رود مجلس مانع از افزایش ضریب قیمت گاز واحدهای احیای مستقیم تولیدکننده آهن اسفنجی نیز به بیش از ۴۰ درصد شود…

دکتر فولاد: پس از ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس، انتقادات و مخالفت‌های برخی کارشناسان را برانگیخت. از همین رو هفته گذشته جلسه‌ای با حضور هیئت رئیسه انجمن فولاد با نایب رئیس مجلس و رئیس کمیسیون صنایع و معادن برگزار شد که پیرامون عدم افزایش قیمت گاز صنایع فولادی در بودجه ۱۴۰۲ بود.

سید رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این زمینه اظهار کرد: براساس بررسی‌ها و استدلال‌هایی که بیان شد، مجلس درباره افزایش ضریب قیمت گاز صنایع فولادی در بودجه سال ۱۴۰۲ مخالفت خود را اعلام کرد، بنابراین انتظار می‌رود مجلس از افزایش ضریب قیمت گاز واحدهای احیای مستقیم تولیدکننده آهن اسفنجی به بیش از ۴۰ درصد جلوگیری کند.

شیرآلات صنعتی تهران

وی در ادامه با اشاره به تعطیلی واحدهای تولید فولاد یا کاهش تولید این واحدها به دلیل کمبود مواد اولیه، افزود: در سال جاری برخلاف قانون بودجه که نرخ گاز ۱۰ درصدی برای صنایع در نظر گرفته شده بود، برای واحدهای ذوب فولاد حدود ۳۰ درصد اعمال شده است، از همین رو بنا شد نائب رئیس مجلس و رئیس کمیسیون صنایع و معادن پیگیر اعمال ضریب ۱۰ درصدی قیمت گاز در واحدهای ذوب و نورد باشند تا در بودجه ۱۴۰۲ دیگر قابل تغییر و تفسیر نباشد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان تولیدکنندگان #فولاد ایران بیان کرد: حاصل مذاکرات وزارت نفت و وزارت نیرو کاهش محدودیت‌ دسترسی به مواد اولیه و انرژی برای #فولادسازان بود که به جبران خسارات و آسیب‌های قطعی گاز در واحدهای تولیدی نیز پرداخته شد.

خلیفه سلطانی تصریح کرد: از همین رو پیشنهاداتی ارائه شد مبنی بر اینکه واحدهای متضرر در پرداخت اقساط بانکی، بیمه و مالیات بازه تنفسی داشته باشند و در صورت لزوم این پیشنهاد در قانون بودجه ۱۴۰۲ به کمیسیون تلفیق ارائه شود.

فولاد mo40 تهران

فولاد mo40 تهران

وی در ادامه به ارائه راه‌حل‌هایی جهت ایجاد انرژی پایدار برای صنایع فولادی اشاره کرد و افزود: از جمله مواردی که در این جلسه بررسی شد، رفع موانع و اصلاح قوانین جهت سرمایه‌گذاری‌های بزرگ معدنی و فولادی در صنعت گاز است و قرار شد قانونی در بودجه ۱۴۰۲ درباره این موضوع درج شود.

خلیفه سلطانی در پایان بیان کرد: از دیگر مسائلی که در این جلسه مطرح شد درخواست ورود مجلس برای رفع و رجوع پرونده‌های تعزیراتی واحدهای فولادی بود. به این صورت که با گذشت بیش از ۲ سال برخی پرونده‌های واحدهای فولادی هنوز حل و فصل نشده که گویا دلیل آن عدم عرضه کافی در بورس کالا گزارش شده است

https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/doctorfolad.webp 551 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-30 18:05:132023-01-30 18:07:00عدم افزایش ضریب نرخ گاز فولاد در بودجه ۱۴۰۲

بازدید هیات عمانی از فولاد هرمزگان

9 بهمن 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد

بازدید هیات عمانی از فولاد هرمزگان

 

سفیر عمان به همراه جمعی از مدیران و تجار این کشور و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان از شرکت فولاد هرمزگان بازدید کردند و با توانایی‌‌‌های این شرکت در زمینه تولید فولاد آشنا شدند. به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، در این بازدید که به همراه احسان کامرانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان و جمعی از معاونان و مدیران شرکت فولاد هرمزگان از خطوط تولید این شرکت انجام شد
شیرآلات صنعتی تهران
زمینه‌‌‌های همکاری برای توسعه صنعت فولاد و انتقال دانش فنی مورد بررسی قرار گرفت. معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان گفت: هدف از سفر این هیات به ایران و هرمزگان آشنایی نزدیک با توانمندی‌‌‌های کشور ما به‌ویژه استان هرمزگان در زمینه‌‌‌های مختلف است. کامرانی در ادامه اظهار کرد: در این سفر قرار است زمینه‌‌‌های همکاری میان استان هرمزگان و استان مسندم عمان و توسعه‌‌‌هایی که هر دو استان در دستور کار قرار داده‌‌‌اند را تقویت کنیم.

وی افزود: این دو استان از ظرفیت‌‌‌های مشترکی برای توسعه روابط برخوردار هستند که از جمله آنها می‌توان به حمل‌ونقل، صنعت فولاد، فناوری‌‌‌های جدید و انتقال این فناوری‌‌‌ها اشاره کرد.  استان مسندم در عمان یک استان در حال توسعه بوده و کشور ما و استان هرمزگان می‌توانند به توسعه این استان کمک کنند. همچنین با توجه به قرابت‌‌‌هایی که میان دو کشور ایران و عمان وجود دارد، استان هرمزگان می‌تواند نقش و زمینه خوبی را برای توسعه استان مسندم ایفا کند.

در ادامه ابراهیم بن سعید البوسعیدی استاندار مسندم عمان ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان هرمزگان به‌ویژه بازدید از شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: شرکت #فولاد هرمزگان یکی از تولیدکنندگان بزرگ فولاد ایران با تولید محصولات با‌کیفیت است. این شرکت یک مثال بسیار خوب برای چگونگی توسعه صنعت فولاد از مواد خام تا تولید محصولات نهایی و ایجاد ارزش افزوده است.

شیرآلات صنعتی تهران

شیرآلات صنعتی تهران

وی در خصوص همکاری‌‌‌ها برای سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد استان هرمزگان و استان مسندم خاطرنشان کرد: بین استان هرمزگان و استان مسندم عمان روابط خوبی برقرار است اما دانش فنی تولید فولاد موضوعی است که هنوز در استان مسندم از سوی تولیدکنندگان فولاد عملیاتی نشده است. به نظر می‌رسد شرکت‌های فولادی از سایر استان‌‌‌های عمان باید به این موضوع وارد شوند. اطمینان داریم که علاقه  به توسعه همکاری متقابل وجود دارد.

همچنین می‌توانیم دانش فنی تولید فولاد را از ایران به‌ویژه شرکت فولاد هرمزگان به عمان و استان مسندم انتقال دهیم که البته این موضوع باید از طریق وزارتخانه‌‌‌های صنعت و تجارت عمان پیگیری شود. در صورتی که این بازدیدها به صورت متقابل تداوم یابند و شرکت‌های ایرانی نیز در عمان حضور یابند، می‌توان به توافق‌‌‌های خوبی در زمینه انتقال و ارتقای تجارب فولادی ایران به عمان دست یافت.

#خرید لوله مانیسمان

https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/بازدید-هیات-عمانی-از-فولاد-هرمزگان-min.jpg 320 343 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-29 19:20:342023-01-29 19:20:34بازدید هیات عمانی از فولاد هرمزگان

ضرورت برنامه‌ریزی راهبردی برای توسعه صنعت فولاد کشور

8 بهمن 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد
ادامه مطلب
https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/فولاد-ایران.webp 400 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-28 12:59:232023-01-28 12:59:23ضرورت برنامه‌ریزی راهبردی برای توسعه صنعت فولاد کشور
پتک و سندان صنعت فولاد در انتظار آتش کوره‏‏‌ها

پتک و سندان صنعت فولاد در انتظار آتش کوره‏‏‌ها

5 بهمن 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد

پتک و سندان صنعت فولاد در انتظار آتش کوره‏‏‌ها

پتک و سندان صنعت فولاد در انتظار آتش کوره‏‏‌ها

صنعت فولاد روزانه حدود ۴۰ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کند که با محدودیت‌های ایجاد شده به ۱۵میلیون متر مکعب کاهش پیدا کرده است یعنی گاز موردنیاز صنعت فولاد به حدود یک‏‏‌سوم رسیده است. به صورت دقیق‏‏‌تر؛ در این راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت از فعالان بخش‌خصوصی درخواست کرد که ۱۵میلیون مترمکعب گاز را در بخش‏‏‌های مختلف تولید فولاد تقسیم کنند؛ از این رو بخش قابل‏‏‌توجهی از این گاز را به بخش احیای مستقیم که مصرف گاز بالایی نیاز دارد، تخصیص داده و بخشی از آن را به واحدهای تولید ورق منتقل کرده است.

با توجه به کاهش میزان مصرف گاز در واحدهای تولیدی، تولید آهن اسفنجی که ماده اولیه تولید فولاد به‏‏‌شمار می‌رود، ۴۰‌درصد کاهش پیدا کرده و این آمار نشان‏‏‌دهنده این است که قیمت‌ها ۱۰ تا ۲۰‌درصد در این بازه زمانی افزایش یافته است. قطع شدن گاز برای واحدهای فولادی پیامدهای مختلفی را به همراه می‏‏‌آورد. یکی از پیامدهای آن تاثیر بر بازار است، به حدی که تعداد قابل‏‏‌توجهی از کارخانه‏‏‌های کوچک تعطیل شده‏‏‌اند، زیرا تولید آهن‌اسفنجی با قیمت ۱۰‌هزار‌تومان و شمش زیر ۱۳‌هزار تومان برای آنها توجیه اقتصادی ندارد.

مصرف گاز صنایع ۲۰‌درصد کل مصرف

برای نمونه بر اساس آمار رسمی شرکت ملی گاز ایران، ۸۰‌درصد مصرف گاز ایران به مصارف خانگی اختصاص دارد و این در حالی است که ۲۰‌درصد آن را صنعت و کارخانه‌‌‌ها مصرف می‌کنند. دولت در سیاست‌‌‌های خود، گاز ۲۰‌درصد صنایع را قطع می‌کند. حال در نظر بگیرید که برای نمونه در ایران ۲۰۰‌هزار کارخانه مشغول به کار باشند که این میزان تنها ۲۰‌درصد مصرف گاز را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.

شیرآلات صنعتی تهران

پیامدهای قطعی گاز بر فولاد

نایبی در ادامه خاطرنشان کرد: ما معتقد نیستیم که گاز خانگی را قطع کنند، اما اگر به بخش خانگی هشدار داده شود یا حتی اگر به‌‌‌صورت محدود گاز این بخش را قطع کنند، این بخش نیز به سمت مصرف درست گاز و صرفه‌‌‌جویی پیش خواهد رفت. بخش خانگی گاز را به‌‌‌درستی مصرف نمی‌‌‌کند

و در این حوزه صرفه‌‌‌جویی سوخت صورت نمی‌گیرداما باوجود مصرف گاز در بخش صنعت شاهد این موضوع هستیم که به‌‌‌راحتی گاز و برق صنایع را قطع می‌کنند، گویی دیواری کوتاه‌‌‌تر از بخش صنایع در ایران وجود ندارد، این در حالی است که در سایر کشورها، اولویت نخست به تولید داده می‌شود.

آسیب‌‌‌های فنی به کارخانه

نایبی در پاسخ به این پرسش که محدودیت اعمال مصرف گاز در حوزه فولاد چه تاثیراتی برای شرکت‌ها و در دید کلی‌‌‌تر بر بازار به همراه خواهد داشت، گفت: تاثیرگذاری اعمال محدودیت‌های گازی بر کارخانه‌‌‌ها و شرکت‌ها و بازار را باید جداگانه مورد بررسی قرار داد. از نظر فنی قطع شدن برق و گاز سبب اختلال در سیستم خط تولید می‌شود، چراکه خط تولید در کارخانه‌‌‌های فولاد این‌‌‌گونه نیست

که با قطع یک دکمه خط تولید آن از حرکت بایستد و با روشن کردن آن خط به راه بیفتد. در خط تولید فولاد زمانی که خط تولید متوقف می‌شود، باید تنظیمات آن دوباره برقرار شود تا خط آماده تولید شود، این درحالی است که اگر دوباره با قطع شدن گاز روبه‌‌‌رو شود، این روال کل سیستم خط تولید را برهم خواهد زد. این روند در صورت ادامه‌‌‌دار شدن، به خط تولید و کوره‌‌‌ها آسیب جدی وارد می‌کند.

نرسیدن به اهداف برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌شده

وی در ادامه با اشاره به سایر پیامدهای قطع شدن گاز برای واحدهای فولادی عنوان کرد: پیامد دیگر قطع شدن گاز به برنامه‌‌‌ریزی شرکت‌ها بازمی‌گردد، به این معنا که یک شرکت به اهدافی که در ۶ ماه یا یک سال برای خود ترسیم کرده، با توجه به کاهش تولید خود دست نخواهد یافت.

مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد پردیس آذربایجان در ادامه خاطرنشان کرد: البته واحدهایی که در بخش‌‌‌های مختلف زنجیره فولاد قرار دارند، از قطع شدن گاز به یک اندازه متضرر نخواهند شد، برای نمونه واحد کنسانتره‌‌‌سازی یا گندله‌‌‌سازی مصرف گاز بالایی ندارند و گاز را برای گرمایش و کارهای جانبی به کار می‌‌‌گیرند.

اما زمانی که واحد احیای مستقیم باشد و قصد تولید آهن اسفنجی را داشته باشند، گاز نه به‌‌‌عنوان سوخت، بلکه به‌‌‌عنوان مواد اولیه موردنیاز قرار می‌گیرد و قطع شدن گاز به معنای قطع شدن شریان حیاتی واحد خواهد بود. یا واحدهای تولید شمش نیز گاز شریان حیاتی آنها محسوب می‌شود. به عبارتی در زنجیره تولید فولاد، مهم‌ترین بخشی که گاز بالایی مصرف می‌کند، واحد تولید آهن اسفنجی است که با قطع شدن این شریان حیاتی، بیشتر تولید

این واحدها متوقف می‌شود. در تولید هر تن آهن اسفنجی حدود ۶۰۰ مترمکعب گاز مصرف می‌شود. یک واحد آهن اسفنجی اگر روزی‌هزار تن تولید داشته باشد، ۶۰۰‌هزار مترمکعب گاز مصرف می‌کند. زمانی که آهن اسفنجی کمیاب شود، به‌‌‌دنبال آن شمش و محصولات نهایی در بازار گران می‌شود.

فولاد mo40 تهران

فولاد mo40 تهران

افزایش قیمت‌هایی که روند نزولی نمی‌‌‌گیرند

نایبی در ادامه تاکید کرد: پیامد نهایی قطع شدن گاز به بازار ختم می‌شود که کمبود تولید سبب افزایش تقاضا و گران شدن محصولات نهایی در بازار می‌شود. موضوعی که در زمینه پیامدهای بازار روی می‌دهد، آن است که پس از آنکه محدودیت‌های گاز برداشته شود، افزایش قیمت‌هایی که به این دلیل روی داده، روند کاهشی پیدا نمی‌‌‌کند

و این در حالی است که قیمت‌ها در بازار به اندازه‌‌‌ای افزایش یافته که روند تولید را مختل کرده است. در این بازار برخی تولیدکنندگان منتظر هستند تا بازار به یک ثبات نسبی برسد تا خرید و فروشی انجام بدهند. البته بالا رفتن قیمت محصولات فولادی در این روزهای سرد هم به دلیل قطع شدن گاز و هم به دلیل افزایش نرخ دلار است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا واحدهای فولادی از سوخت مازوت نیز استفاده می‌کنند، گفت: مشعل‌‌‌های واحدهای فولادی بر اساس گازسوز طراحی شده‌‌‌اند و نمی‌توانند از مازوت استفاده کنند. مشعل‌‌‌های مازوت‌‌‌سوز مخصوص هستند و با توجه به این موضوع که مازوت در زمستان یخ می‌‌‌زند، برای واحدهای فولادی کاربردی ندارد. برخی نیروگاه‌‌‌ها ممکن است که دوگانه‌‌‌سوز باشند و از مازوت نیز استفاده کنند.

بهینه‌‌‌سازی مصرف گاز

مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد پردیس آذربایجان در ادامه با اشاره به راهکارهایی درباره بهینه‌‌‌سازی مصرف گاز عنوان کرد: در زمینه مصرف گاز باید برای بخشی که ۸۰‌درصد مصرف گاز را به خود اختصاص داده‌‌‌، فرهنگ‌‌‌سازی کرد. مصرف روزانه گاز در کشور ما بسیار بالاست که باید در این زمینه فرهنگ صرفه‌‌‌جویی را جا انداخت.

از سوی دیگر دولت نیز باید بر اساس زیرساختارهایی که دارد، طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای خود را به پیش ببرد، برای نمونه دولت شعار ساخت یک میلیون مسکن در سال را داده که باید در این راستا به فکر ایجاد زیرساخت‌‌‌های آن همچون گاز نیز بود

https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/فولادسازان-10-min.jpg 338 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-25 15:50:452023-01-25 15:50:45پتک و سندان صنعت فولاد در انتظار آتش کوره‏‏‌ها
زمستان سخت، رینگ فولاد را سرد نکرد-دکتر فولاد

زمستان سخت، رینگ فولاد را سرد نکرد-دکتر فولاد

4 بهمن 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد

زمستان سخت، رینگ فولاد را سرد نکرد-دکتر فولاد

 

زمستان سخت، رینگ فولاد را سرد نکرد-دکتر فولاد

 

رینگ شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران ظرف هفته ابتدایی بهمن‌ماه همچنان با رونق تورمی متاثر از سیگنال‌‌‌های مثبت ارزی مواجه بود. افزایش بهای آهن‌‌‌اسفنجی در رینگ صنعتی بورس‌کالا در پی رقابت خریداران برای کسب سهم از عرضه محدود این محصول از رشد بهای شمش و محصولات فولادی حمایت کرد. آهن‌‌‌اسفنجی ماده اولیه اصلی واحدهای فولادساز کشور بوده و رشد قیمتی آن، با افزایش هزینه تولید به رشد پایدار قیمت محصولات فولادی در بازار داخل می‌‌‌انجامد.

رونق تورمی رینگ فولاد

افزایش مستمر نرخ ارز در بازار آزاد به سیگنال‌‌‌ساز مهمی برای بازارهای مالی و کالایی کشور تبدیل شده است. اگرچه از رونق مصرفی در بخش محصولات صنعتی خبری نیست، اما واهمه از کاهش ارزش پول ملی، صنایع تکمیلی و فعالان بازار را به خرید سوق می‌دهد و به این ترتیب رینگ شمش فولاد با رونق تورمی مواجه است.

شیرآلات صنعتی تهران

در پی استقبال نسبتا خوب از عرضه شمش فولاد ظرف دوهفته گذشته بر نرخ عرضه این محصول در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران برای روز دوشنبه سوم بهمن‌ماه افزوده شد و به این ترتیب در اولین هفته بهمن‌ماه شمش فولاد SP3 و SP5 با قیمت پایه‌‌‌ای در بازه 15‌هزار و 350تومان تا 16‌هزار و 280تومان در بازار فیزیکی بورس‌کالا عرضه شد. برتری محسوس تقاضا نسبت به عرضه در این بازار باعث شد تا رقابت قیمتی برای کسب سهم از این عرضه‌‌‌ها

فولادسازان در هفته ابتدایی بهمن برابر 200‌هزار تن شمش فولاد را در بازار فیزیکی بورس‌کالا عرضه کردند که تقاضای ثبت‌شده برای این محصول حدود 195‌هزار تن بود. در نهایت 95‌هزار تن از این شمش با میانگین نرخ 16‌هزار و 600تومان از این بازار مورد معامله قرار گرفت.

رقابت بر سر محصول شمش فولاد برای کارخانه‌‌‌ها به میزانی بود که میانگین نرخ فروش شمش فولاد این واحدها برای اولین مرتبه به کانال قیمتی 17‌هزار تومان نیز صعود کرد. با احتساب مالیات ارزش‌افزوده و کارمزد ارکان بورس، نرخ تمام‌شده این شمش به 18‌هزار و 600تومان می‌‌‌رسد. با در نظر گرفتن هزینه حمل و تبدیل میلگرد تولیدی با این شمش نرخی برابر 21‌هزار تومان خواهد داشت.

با احتساب مالیات ارزش‌افزوده، قیمت تمام‌شده میلگرد تولیدی با این شمش به 22‌هزار و 950تومان می‌‌‌رسد. اگرچه نبود تقاضای مصرفی در بازار داخل باعث شده است تا میلگرد در بازار آزاد تهران در شرایط کنونی با نرخ 21‌هزار تومان فروش برود، اما با توجه به وضعیت انتظارات تورمی در بازار داخل، دیری نمی‌‌‌پاید که میلگرد به این کانال قیمتی صعود کند.

فولاد mo40 تهران

فولاد mo40 تهران

شمش فولاد، ارزان عرضه شد یا گران؟

میانگین نرخ عرضه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالا برای روز دوشنبه سوم بهمن برابر 15‌هزار و 830تومان بود. با احتساب نرخ ارز نیمایی 28‌هزار و 500تومان قیمت دلاری عرضه شمش برابر 555دلار به‌ازای هر تن بود، اما با احتساب نرخ 39‌هزار و 400تومان دلار توافقی، میانگین دلاری قیمت پایه عرضه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالا برابر 401دلار خواهد بود.

در شرایطی که واحدهای صنعتی موظف به عرضه دلار حاصل از صادرات در سامانه نیما هستند، فروش داخلی سودآوری به‌مراتب بالاتری برای شرکت‌های فولادی به همراه دارد. به این ترتیب افزایش فاصله میان نرخ ارز در کشور رویه فروش داخلی و صادراتی کشور را بر هم زده است. البته تغییر این رویه ارزی نیازمند تصمیم سیاستگذار ارزی یعنی بانک مرکزی است و امکان تغییر آن از سوی بورس‌کالا وجود ندارد.

فروکش‌کردن هیجان در رینگ آهن‌‌‌اسفنجی

رونق معاملات آهن و فولاد در هفته ابتدایی بهمن‌ماه تنها منوط به معاملات شمش فولاد نبود و به سیاق هفته‌‌‌های قبل فولادسازان از عرضه آهن‌‌‌اسفنجی استقبال زیادی کردند. واحدهای احیا در اولین هفته از بهمن‌ماه برابر 37‌هزار تن آهن‌‌‌اسفنجی را با قیمت پایه 8‌هزار و 960تومان عرضه کردند که برای آن تقاضایی برابر 96‌هزار و 400تن در بازار به ثبت رسید.

برتری محسوس تقاضا نسبت به عرضه و فقدان امیدواری به رفع این چالش در کوتاه‌مدت و حتی میان‌مدت باعث شد تا فولادسازان برای کسب سهم از این عرضه‌‌‌ها دست به رقابت قیمتی با یکدیگر بزنند. در این شرایط کاهش مستمر ارزش پولی ملی و سیگنال مثبت نرخ ارز برای این بازار محرک دیگری در جهت رشد تقاضا برای این محصول بود.

شیرآلات صنعتی تهران

شیرآلات صنعتی تهران

به این ترتیب، میانگین موزون نرخ فروش آهن‌‌‌اسفنجی با رقابت 30درصدی خریداران به 11‌هزار و 650تومان رسید. اگرچه متقاضیان آهن‌‌‌اسفنجی رقابت 30درصدی برای کسب سهم از عرضه این محصول داشتند که رقم قابل‌توجهی بود، اما این رقم نسبت به رقابت 42درصدی در رینگ هفته پایانی دی به مراتب مناسب‌تر بود. به این ترتیب می‌‌‌توان انتظار داشت که استمرار عرضه می‌‌‌تواند این بازار را به ثبات نزدیک کند؛ هرچند چالش تامین گاز واحدهای صنعتی، استمرار عرضه را دشوار می‌کند.

با احتساب مالیات ارزش‌افزوده و کارمزد ارکان بورس بهای تمام‌شده فروش هر کیلوگرم آهن‌‌‌اسفنجی از رینگ صنعتی بورس‌کالا به 12‌هزار و 730تومان می‌‌‌رسد.

https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/دکتر-فولاد-min.jpg 467 700 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-24 14:56:442023-01-24 14:56:44زمستان سخت، رینگ فولاد را سرد نکرد-دکتر فولاد
اهمیت تولید ارزش‌افزوده در بخش فولاد

اهمیت تولید ارزش‌افزوده در بخش فولاد

3 بهمن 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد

اهمیت تولید ارزش‌افزوده در بخش فولاد

اهمیت تولید ارزش‌افزوده در بخش فولاد

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، دستیابی کشورمان به رتبه ششم تولیدکنندگان برتر فولاد جهان را امکان‌پذیر برشمرد، اما گفت: حرکت به سمت تولید محصولات کیفی و با ارزش‌افزوده بالا باید در دستور کار باشد. بهمن قاسمی با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران افزود: امروز کشورهای برتر تولیدکننده فولاد به دنبال تولید محصولات کیفی و با ارزش‌افزوده بالا و صنایع های‌تک هستند. بر این اساس ما هم باید از خام‌فروشی و نیمه‌خام‌فروشی به این سمت و سو حرکت کنیم؛ زیرا ارزش‌افزوده بالاتری برایمان خواهد داشت.
شیرآلات صنعتی تهران

شیرآلات صنعتی تهران

این مقام صنفی بیان کرد: در این زمینه باید ابتدا به تامین زیرساخت‌های موردنیاز به‌ویژه تامین آب، برق، گاز و جاده‌های پرداخت. مدیرعامل شرکت نورد آریان‌فولاد تصریح کرد: اگر سیاستگذاری مناسبی برای صادرات محصولات نهایی این بخش داشته باشیم، اشتغال‌زایی و ارزش‌افزوده بالاتری به دنبال خواهد داشت و ضمن ارزآوری برای کشور، از ظرفیت‌های خالی واحدها استفاده خواهد شد. عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، عدم‌تامین زیرساخت‌ها را پاشنه‌آشیل تولید فولاد کشور برشمرد که می‌تواند

دستیابی به هدف ۵۵میلیون تنی فولاد در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ را با چالش همراه کند، اما گفت: در صورت تامین زیرساخت‌ها، سال آینده به‌راحتی به تولید ۳۵میلیون تن فولاد خواهیم رسید. قاسمی، سرانه مصرف فولاد هر ایرانی را ۲۰۰کیلوگرم برشمرد که نصف متوسط جهانی است و یادآور شد: رکود ساخت‌وسازها در سال‌های گذشته، دلیل این مساله بوده است. او اضافه کرد: با توجه به اینکه صنعت فولاد ایران، فناوری و دانش موردنیاز را از شرکت‌های بزرگ جهان همچون «دانیلی» و «نیپون» اخذ کرده، همچنین با محقق‌شدن برنامه‌های داخلی‌سازی در سال‌های گذشته در بسیاری شرکت‌ها، ‌درصد خودکفایی در این صنعت بالاست

فولاد mo40 تهران

فولاد mo40 تهران

و حتی قادر به تولید بسیاری تجهیزات موردنیاز در داخل هستیم؛ با این حال در مباحث بومی‌سازی باید صرفه اقتصادی را در نظر داشت. این مقام صنفی، در ادامه به مشکلات محدودیت گاز و برق در واحدهای فولادی و نوردی اشاره و اظهار کرد: در این زمینه هرچند تابع شرایط کشور و تامین نیاز بخش خانگی به‌عنوان یک اولویت هستیم، اما می‌توان با برنامه‌هایی همچون نوبت‌بندی برای صنایع و شرکت‌ها، موجبات برنامه‌ریزی بهتر برای مواجهه با این چالش را فراهم کرد.

وی به ورود شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی به ساخت نیروگاه برای تامین برق اشاره کرد و گفت: این مهم برای شرکت‌های کوچک و متوسط فراهم نیست، ضمن اینکه موضوع تولید برق یک بحث تخصصی است و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. قاسمی همچنین ورود برخی شرکت‌های خصوصی فولادی و نورد به تامین آب موردنیاز از پساب را یادآور شد

شیرآلات صنعتی تهران

و افزود: به‌طور نمونه اکنون بزرگ‌ترین شرکت فولادساز بخش خصوصی کشور با خریداری پساب شهر بویین‌زهرا، همه آب موردنیاز خود را بدون فشار آوردن به سایر منابع سطحی و زیرزمینی تامین می‌کند. عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مشکل دیگر فراروی واحدها را عرضه اندک و قطره‌چکانی مواد اولیه در بورس‌کالا عنوان کرد.

https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/اهمیت-تولید-ارزش_افزوده-در-بخش-فولاد-min.jpg 400 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-23 12:31:212023-01-23 12:31:21اهمیت تولید ارزش‌افزوده در بخش فولاد
غول فولادی به_دنبال انرژی-دکتر فولاد-min

غول فولادی به‌دنبال انرژی-دکتر فولاد

1 بهمن 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد

غول فولادی به‌دنبال انرژی-دکتر فولاد

غول فولادی به_دنبال انرژی-دکتر فولاد-min

 

در روزهای سخت زمستان، سرمای طاقت‌فرسایی تمام فعالیت‌‌‌های کشور‌‌‌ها را مختل کرده است. علاوه بر آن بحران تامین گاز در کشور‌‌‌های مختلف به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌‌‌ها تبدیل شده است. ایران نیز پس از پشت سر گذاشتن پاییز، در تامین پایدار گاز با مشکلاتی مواجه شده است. در آخرین روز‌‌‌های پاییز سال‌جاری طبق ابلاغیه‌‌‌ای که توسط دولت منتشر شد، فعالیت برخی از کارخانه‌های فولادی محدود شد. محدودیت اعمال‌شده فعالیت برخی از کارخانه‌های آهن اسفنجی را به کمتر از ۵۰‌درصد ظرفیتشان رساند. در این میان گاز مصرفی برخی از مجتمع‌‌‌های فولادی مانند فولاد خراسان از اواخر پاییز به صفر رسید. این حجم از محدودیت‌ها علاه بر کاهش تولید و فروش، می‌تواند به تجهیزات کارخانه‌ها، صدمات فراوانی وارد کند.

ایده‌‌‌های خلاقانه‌‌‌ای برای مقابله با کمبود گاز در کشور ارائه شده اما هیچ‌کدام به مرحله اجرا نرسیده است. ایده‌‌‌هایی مانند تعویض پنجره‌‌‌‌‌‌‌‌‌های غیراستاندارد خانه‌‌‌ها و جایگزینی پنجره‌‌‌های دوجداره توسط فولاد‌سازان و استفاده از قراضه‌‌ پنجره‌‌‌های غیراستاندارد تعویض‌شده در کوره‌‌‌های فولاد‌سازی یا جایگزینی بخاری‌‌‌هایی با بازدهی بالا و مصرف بهینه انرژی به جای بخاری‌‌‌های گازسوز معمول خانه‌‌‌ها. فولادسازان در قبال انجام این امور از دولت تنها یک درخواست دارند و آن این است که میزان گاز صرفه‌جویی‌شده در بخش خانگی را به صنعت فولاد تزریق کنند. در این صورت هم خانه‌‌‌ها گرم می‌شود و هم شعله‌‌‌های کوره‌‌‌های فولادسازی روشن می‌‌‌ماند.

شیرآلات صنعتی تهران

فولادسازان با محدودیت‌های انرژی مقابله می‌کنند

کسری غفوری مدیرعامل فولاد خراسان و نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به رشد چشمگیر آمار تولید و فروش این مجتمع اشاره و از وضعیت تولید در سه‌ماه پایانی سال ابراز نگرانی کرد و گفت: در ۹ ماه اول سال‌جاری فولاد خراسان جزو شاگرد اول‌‌‌ها بوده است. آمار تولید، فروش و تامین مواد اولیه رشد چشمگیری را تجربه کرد. موفقیت‌‌‌های ما در سال‌جاری بسیار بهتر از سال گذشته بود و ۲۲‌درصد در حوزه فروش، ۳۱‌درصد در حوزه تامین و ۱۸‌درصد در حوزه تولید رشد داشتیم. این ارقام در حالی به ثبت رسید که هیچ‌‌‌کدام از شرکت‌های صنعت فولاد کشور به اندازه فولاد خراسان محدودیت تامین برق در فصل تابستان را نداشتند. در بحث صادرات شمش و میلگرد نیز طبق برنامه پیش رفتیم و به اهداف ترسیم‌شده دست پیدا کردیم. برای سه‌ماه پایانی سال‌جاری امکان پیش‌بینی و افزایش تولید و فروش را نداریم. محدودیت انرژی در روزهای اخیر فولاد خراسان را زمین‌‌‌گیر کرده است. بیش از ۴۰ روز است که گاز کارخانه‌های ما به طور کامل قطع شده است.

وی ادامه داد: هیچ‌کدام از شرکت‌های دیگر محدودیت‌هایی را که ما تجربه می‌‌‌کنیم ندارند و در اوج کمبود گاز با ۳۰ تا ۵۰‌درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند در حالی که بیش از ۴۰ روز است گاز فولاد خراسان کاملا قطع شده است. علاوه بر گاز طی روزهای اخیر برق مصرفی این شرکت نیز قطع شده است. بنابراین به دلیل اینکه مشخص نیست تا چه روزی این محدودیت‌ها پابرجاست، نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از میزان تولیدات شرکت برای ماه‌‌‌های پایانی سال داشت.

چشم اقشار ضعیف جامعه به فولاد خراسان

غفوری میزان تولید فولاد خراسان را موثر بر سطح رفاه بخشی از شهروندان آسیب‌‌‌پذیر جامعه دانست و عنوان کرد: فولاد خراسان چند میلیون نفر سهامدار خرد دارد و صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر از سهامداران عمده این شرکت است که قشر ضعیف جامعه را تامین می‌کند. من با گوشت و استخوانم این مشکلات را احساس می‌‌‌کنم و دغدغه‌‌‌مندی من در جهت منافع ملی و منافع سهامداران است. خواسته مجموعه فولاد خراسان این است که مشکلات و محدودیت‌ها با اندیشیدن تمهیداتی مناسب برطرف شوند. با مشارکت شرکت‌های بزرگ صنعت فولاد و وزارتخانه‌‌‌های نفت، نیرو و صمت می‌توان تمام موانع را از سر راه این صنعت برداشت. سال گذشته در سمینار انرژی زنجیره فولاد مطرح کردم که اگر چاره‌‌‌ای اساسی اندیشیده نشود، سال بعد، روز‌‌‌های سخت‌‌‌تری را تجربه خواهیم کرد، به این نکته توجه نشد و امروز شاهد نتایج نامطلوب محدودیت‌های انرژی هستیم. نتیجه محدودیت‌های انرژی در صنایع، خود را در اقتصاد کشور نشان خواهد داد. امیدواریم مشکلات صنعت فولاد هرچه زودتر برطرف شود تا اقتصاد کشور دچار تزلزل نشود.

نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در ادامه ارتباط دانشگاه با صنعت را یکی از راه‌‌‌های بهره‌‌‌وری صنایع دانست و اظهار کرد: اگر در گذشته ارتباط دانشگاه با صنایع به عنوان یک امتیاز تصور می‌‌‌شد، امروزه به یک اجبار و الزام تبدیل شده است. شرایط ظالمانه تحریمی عرصه را روز به‌روز بر ما تنگ کرده است و ما باید ارزبری بخش فولاد را کاهش دهیم. امروز به این باور رسیده‌ایم که شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان و پارک‌‌‌های علم و تحقیق و فناوری، می‌توانند نیازهای تجهیزاتی و فناورانه ما را تامین کنند. برخی از تجهیزات مانند ترانس و قالب‌‌‌های مسی که جزو قطعات مهم صنعت ما بودند و هیچ‌کس باور نداشت که می‌توان آنها را داخل کشور تولید کرد، به دست متخصصان داخلی ساخته شدند. بنابراین این اعتماد به وجود آمده است و می‌توان بخشی از نیاز‌‌‌های خود را به دست شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برطرف کرد. در انجمن فولاد نیز به این نتیجه رسیدیم که باید تولیدکننده را به مصرف‌کننده وصل کنیم و حلقه‌‌‌های واسطه را از بین ببریم تا ارتباط مستقیم دو‌طرفه بین این دو بخش صورت پذیرد.

شیرآلات صنعتی تهران

شیرآلات صنعتی تهران

زنجیره کامل فولاد در مجتمع فولاد خراسان

مدیرعامل فولاد خراسان در پایان به برنامه‌‌‌های توسعه‌‌‌ای این مجتمع فولادی پرداخت و عنوان کرد: یک برنامه توسعه برای فولاد خراسان تدوین شده بود که ما و سهامداران از آن برنامه، کمی عقب‌نشینی کردیم که دلیل آن، محدودیت‌های انرژی بود. امروز می‌‌‌دانیم که نباید فولادسازی ۳ فولاد خراسان را افتتاح کنیم چون آب، برق و گاز کافی در کشور وجود ندارد. توسعه کمی فولاد بدون توسعه زیرساخت‌‌‌های تولید امکان‌پذیر نیست و به همین علت به حوزه توسعه زیرساخت‌‌‌ها ورود کرده‌‌‌ایم. اولین پروژه‌‌‌ در حوزه صرفه‌جویی مصرف آب است که طی یک مزایده، پساب شهر نیشابور را برای ۲۵ سال خریداری کردیم. بنابراین حداقل تا ۲۵ سال آینده دغدغه تامین آب را نخواهیم داشت. ۴۰‌درصد این پساب در سال اول وارد چرخه فولاد خراسان خواهد شد و مابقی آن به سایر صنایع استان تزریق خواهد شد. برآورد اولیه ما از سرمایه‌گذاری در این حوزه یک‌هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است که تا‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت‌‌‌.

فولاد mo40 تهران

فولاد mo40 تهران

وی افزود: دومین الزام توسعه‌‌‌ای خود را در فراهم آوردن زیرساخت‌‌‌های تامین برق می‌‌‌بینیم. در حال بررسی طرح‌‌‌ها هستیم تا تصمیم بگیریم که وارد حوزه انرژی‌‌‌های نو شویم یا بهره‌‌‌برداری از نیروگاه‌‌‌های سیکل ترکیبی را در پیش بگیریم. در حوزه تامین گاز نیز، برنامه‌‌‌ای برای استفاده از گازهای فلرینگ داریم. سال گذشته پیشنهادی برای وزارت نفت و شرکت ملی گاز آماده کردیم که طبق آن، ما آمادگی خود را برای صرفه‌‌‌جویی سوخت گازهای فلرینگ، استقرار هوش مصنوعی در خانه‌‌‌ها برای صرفه‌‌‌جویی مصرف گاز و تعویض پنجره‌‌‌های غیراستاندارد خانه‌‌‌ها اعلام کردیم تا گاز خود را از محل صرفه‌‌‌جویی حاصل از این برنامه‌‌‌ها تامین کنیم.

غفوری از تکمیل زنجیره فولاد در مجتمع فولاد خراسان خبر داد و گفت: در بحث طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای داخل کارخانه نیز به علت نیاز مبرم به آهن اسفنجی‌، یکی از مدول‌‌‌های فولاد خراسان از ظرفیت ۸۰۰‌هزار تنی به ظرفیت یک میلیون و ۱۰۰ هزارتنی خواهد رسید. سال آینده نیز کارخانه ۵/ ۲ میلیون تنی کنسانتره سنگ‌آهن سنگان به بهره‌‌‌برداری خواهد رسید. در صورت بهره‌‌‌برداری از این طرح، فولاد خراسان به یک مجموعه کم‌نظیر در کشور تبدیل خواهد شد که ۵/ ۲ میلیون تن کنسانتره، ۵/ ۲ میلیون تن گندله، یک میلیون و ۶۰۰هزارتن آهن اسفنجی، یک میلیون و ۳۵۰‌هزار تن شمش فولادی و ۶۲۵ هزارتن میلگرد در این مجموعه تولید خواهد شد. محصولات فولاد خراسان طی دوسال اخیر به کیفی‌‌‌ترین محصولات بازار تبدیل شده‌‌‌اند و در شرایطی که بازار نابسامانی را تجربه می‌‌‌کردیم محصولات فولاد خراسان تماما به فروش رسیدن

https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/غول-فولادی-به_دنبال-انرژی-دکتر-فولاد-min.jpg 318 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-21 19:34:072023-01-21 19:34:07غول فولادی به‌دنبال انرژی-دکتر فولاد
خرید ورق آلیاژی از دکتر فولاد

خرید ورق آلیاژی از دکتر فولاد

29 دی 1401/در وبلاگ/توسط دکتر فولاد
ادامه مطلب
https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/خرید-ورق-آلیاژی-از-دکتر-فولاد-min.jpg 540 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-19 18:56:112023-01-19 19:05:53خرید ورق آلیاژی از دکتر فولاد
حرکت قطار فولادی‌ها روی ریل بومی‌سازی

حرکت قطار فولادی‌ها روی ریل بومی‌سازی

27 دی 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد
ادامه مطلب
https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/حرکت-قطار-فولادی_ها-روی-ریل-بومی_سازی-min.jpg 399 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-17 17:02:572023-01-17 19:27:16حرکت قطار فولادی‌ها روی ریل بومی‌سازی

قطعی ۵۰ درصدی برق صنایع- دکتر فولاد

26 دی 1401/در اخبار/توسط دکتر فولاد
ادامه مطلب
https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2023/01/قطعی-۵۰-درصدی-برق-صنایع-دکتر-فولاد-min.jpg 400 600 دکتر فولاد https://doctorfolad.com/wp-content/uploads/2022/07/logo-doctorfolad.jpg دکتر فولاد2023-01-16 14:27:592023-01-16 14:27:59قطعی ۵۰ درصدی برق صنایع- دکتر فولاد
صفحه 1 از 8123›»

دسته‌ها

درباره دکتر فولاد

دکتر فولاد به عنوان یکی از قدیمی ترین مراکز توزیع مقاطع فولادی،ورق، تسمه وگرد mo40,CK,VCN,SPK,گرمکار سردکار و عملیات حرارتی،
آهن الات ساختمانی با بیش از چند دهه تجربه اکنون سبد محصولات خود را کامل تراز گذشته در اختیار مشتریان گرامی قرار داده است.
و همچنین آماده همکاری با کلیه تولید کنندگان صنایع فلزی ازجمله ورق آلیاژی،شیرآلات صنعتی،لوله سیلندری،لوله مانیسمان،ناودانی،پروفیل،تیرآهن،ورقهای روغنی ورقهای صنعتی،انواع لوله های صنعتی و ساختمانی،میل کروم میباشد.

دفتر ما

تهران، شاد آباد، بازار آهن، بلوک 8 جنوبی پلاک 311

تماس:

۰۲۱۶۶۶۷۳۷۵9

02166672577

02166672677

09022678585

09102525360

مدیریت:
09128686710

اطلاعات بیشتر

برای ثبت سفارش انواع فولاد از دکتر فولاد با یکی شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

doctorfolad

ساعات کاری ما

شنبه تا چهارشنبه: 8 تا 19
پنج شنبه: 8 تا 14
جمعه: تعطیل

© کپی رایت - شیرآلات صنعتی ، لوله سیلندری ، لوله مانیسمان - انفولد قالب وردپرس ارائه شده توسط خاتم
رفتن به بالا