حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

بازار فولاد به امید «مهار تورم، افزایش تولید»

بازار فولاد به امید «مهار تورم، افزایش تولید»

بازار فولاد سال گذشته با موانع بسیاری از جمله محدودیت‌های انرژی، دستوری بودن بازار و قیمت‌گذاری، موانع صادراتی و در نهایت نوسان نرخ ارز روبه‌‌‌رو بود که تولیدکنندگان در این صنف را با مشکلات بسیاری روبه‌‌‌رو کرد. کارشناسان و فعالان حوزه فولاد معتقد هستند که اگر مشکلات و موانعی که سال گذشته بر سر راه تولیدکنندگان فولاد قرار داشت، برطرف نشود، سال جدید که با عنوان «مهار تورم، افزایش تولید» نام‌گذاری شده است، نمی‌تواند در مسیر افزایش تولید قرار بگیرد.

موانع تولید را برطرف کنیم

بازار فولاد سال گذشته با محدودیت‌ها و موانعی روبه‌‌‌رو بود که تولیدکنندگان فولاد امید دارند که سال جدید با رفع این موانع همراه باشد. در این زمینه حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان کرد: چشم‌‌‌انداز ظرفیت تولید فولاد برای سال ۱۴۰۴ برابر ۵۵ میلیون تن در نظر گرفته شده است. با توجه به امکاناتی که برای تولید فولاد در کشور وجود دارد، این چشم‌‌‌انداز تعریف و ترسیم شده است. از همین‌‌‌‌رو امیدوار هستیم در مسیر تولید فولاد به‌‌‌درستی قرار بگیریم و با مهم برشمردن تولید به عنوان موضوعات مطرح ‌‌‌شده از سوی دست‌‌‌اندرکاران کشور که مورد تایید نظام و رهبری است، به آن دسترسی پیدا کنیم.

رستگار در ادامه با اشاره به این موضوع که با توجه به اینکه امکانات رسیدن به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور میسر است، عنوان کرد: البته ممکن است که به‌‌‌صورت دقیق به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد دست پیدا نکنیم، اما در جهت رسیدن به این میزان تولید گام برداشته‌‌‌ایم و در مسیر آن قرار گرفته‌‌‌ایم و به صورت حدودی به این رقم دست پیدا می‌‌‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز به اهداف مورد نظر در صنعت فولاد دست پیدا خواهیم کرد، به این شرط که موانع تولید برطرف شود.

مقاله پیشنهادی : مهم‌ترین موانع صنعت فولاد کشور – دکتر فولاد

خام‌‌‌فروشی نکنیم

وی در پاسخ به این پرسش که در سال جدید بازار فولاد به چه سمتی پیش خواهد رفت، عنوان کرد: اگر مشکلاتی که سال گذشته با آن روبه‌‌‌رو بودیم، برطرف شود، بدون شک به میزان تولید مورد نظر در این سال خواهیم رسید. یکی از مشکلات ما خام‌‌‌فروشی و صادرات مواد اولیه فولاد و آهن‌‌‌آلات بود، این در حالی است که خام‌‌‌فروشی برای تولید مضر به‌‌‌شمار می‌رود، چراکه منابع تجدیدپذیر نیستند و با برداشت بی‌‌‌وقفه از بین می‌‌‌روند، بنابراین نباید خام‌‌‌فروشی کنیم، اما زمانی که شمش تبدیل به آهن‌‌‌آلات و محصولات پایین‌‌‌دستی می‌شود، سبب اشتغال‌زایی هر چه بیشتری می‌شود و همچنین سبب ایجاد ارزش‌‌‌افزوده بیشتر و در نهایت رشد اقتصادی می‌شود. سال گذشته شاهد بودیم که مواد اولیه از جمله سنگ‌آهن تا شمش فولاد صادر می‌‌‌شد که امیدواریم این اتفاق در سال‌جاری روی ندهد و ما بیش از گذشته به سمت صادرات با محصولات با ارزش‌‌‌افزوده بیشتر گام برداشته و پیش برویم.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در ادامه با تاکید بر این موضوع که باید زنجیره تولید فولاد تعادل داشته باشد، خاطرنشان کرد: در زنجیره فولاد هر حلقه باید به درستی نقش خود را ایفا کند، امیدواریم هر یک از مراحل تولید نقش خود را به خوبی ایفا کند تا این زنجیره به‌‌‌درستی بتواند در سال جدید تولید داشته باشد.

رستگار در پاسخ به این پرسش که با توجه به شعار سال‌جاری که از سوی مقام معظم رهبری، «مهار تورم، افزایش تولید» عنوان شده است، مهم‌ترین موانع تولید به‌‌‌ویژه در صنعت فولاد چه مواردی هستند، تصریح کرد: سال گذشته صنعت فولاد با موانع بسیاری روبه‌‌‌رو بود که کار را برای فولادسازان با چالش مواجه کرده بود، از یکسو با قطعی برق و گاز و در کل محدودیت‌های انرژی روبه‌‌‌رو بودند، این در حالی است که با قطع شدن برق و گاز، کل خط تولید کارخانه‌‌‌های فولادسازی با اختلال روبه‌‌‌رو می‌‌‌شوند و روند تولید به مشکل برمی‌‌‌خورد.

وی در ادامه با اشاره به موضوع صادرات محصولات فولاد عنوان کرد: از سوی دیگر در بحث صادرات، واحدهای تولیدی فولاد با توجه به تامین شدن نیاز داخل، امید به صادرات بیشتر داشتند که به‌‌‌ دلیل برخی موانع این امر محقق نشد. از همین ‌‌‌رو بیش از هر امر دیگری، صادرات فولاد نیازمند مشوق‌‌‌های صادراتی است که این امر سبب می‌شود تا کارخانه‌‌‌های فولادسازی ارز لازم را برای تامین قطعات وارداتی خود تهیه کنند و در نهایت صادرات آنها سبب ارزآوری بیشتر در کشور شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در ادامه به سایر چالش‌‌‌هایی که بازار فولاد با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اشاره کرد و یادآور شد: دستوری نبودن قیمت‌گذاری در بازار، موضوع بسیار مهم دیگری به‌‌‌شمار می‌رود که باید مدنظر قرار گیرد، چراکه قیمت‌گذاری‌‌‌ها باید بر اساس عرضه و تقاضا انجام بگیرد و دستوری شدن قیمت‌ها نظام بازار را برهم خواهد زد. امیدوار هستیم در سال جدید بازار به سمت قیمت‌گذاری بر اساس عرضه و تقاضا پیش برود و از قیمت‌گذاری دستوری دولتی در این بازار پرهیز شود. رستگار همچنین در پایان با اشاره به نوسان نرخ ارز در سال گذشته خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مهم دیگر در بازار که اثر منفی روی قیمت محصولات فولاد به همراه داشت، عدم‌تثبیت قیمت ارز بود که سبب التهاب مهارنشدنی بازار شد. اگر دولت بتواند در سال جدید قیمت ارز را ثابت نگه دارد، این ثبات می‌تواند برای تولید بسیار مفید واقع شود که در نهایت این موضوع هم به نفع تولیدکننده و هم مصرف‌کننده خواهد بود. تثبیت نرخ ارز می‌تواند در بازار سبب ایجاد تعادل و آرامش شود و در چنین شرایط تعادلی است که تولیدکنندگان می‌توانند بدون التهاب مشغول به امر تولید باشند.

مقاله پیشنهادی : فولاد سردکار 1.2601

کلام آخر

بدون شک واحدهای تولیدی فولاد در کشور این ظرفیت را دارند که هم نیاز داخل را تامین کنند و هم در مسیر صادرات گام بردارند و سبب ارزآوری قابل‌توجهی برای کشور باشند. البته این امر مستلزم آن است که شرایط تولید برای آنها مهیا باشد و گرفتار مسائلی چون محدودیت‌های انرژی، عوارض صادراتی و قیمت‌های دستوری نشوند. هرچند با توجه به بودجه دولت باید این موضوع را در نظر گرفت که در سال جدید از ساخت‌وساز و پروژه‌‌‌های عمرانی خبری نیست و بدون شک بازار داخل چندان رونقی به چشم نخواهد دید، بنابراین می‌‌‌طلبد که تولیدکنندگان بیش از گذشته به فکر بازارهای بین‌المللی و صادرات باشند که در این راستا بازار کشورهای همسایه می‌تواند در اولویت باشد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

اخبار و مقالات آموزشی

دکتر

فولاد

doctorfolad.com

با ما تماس بگیرید