در مجموع ۱۲ ماهه ۱۴۰۱، بخش قابلتوجه تولید فولاد کشور معادل ۹/ ۷۹ درصد، صرف مصارف داخلی شده و بخش کمی از آن به صادرات اختصاص یافته است؛ بهصورت دقیقتر میتوان گفت از حدود ۱۰۵ میلیون تن اقلام فولادی تولیدی، بیش از ۸۴میلیون تن صرف مصارف داخلی با رشد ۵ تا ۱۸ درصدی نسبت به میزان مصرف ظاهری فولاد طی مدت مشابه سال ۱۴۰۰ شده و تنها حدود ۱۴ میلیون تن آن صادر شده است.
بر اساس آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختیار «ایسنا» قرار گرفته، از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان سال تقریبا ۱۰۵ میلیون تن از انواع اقلام فولادی در کشور تولید شده که از این میزان ۱۴ میلیون و ۶۴۰هزار تن صادر و باقی (بالغ بر ۸۴ میلیون تن) صرف مصارف داخلی شده است.
بر این اساس مصرف ظاهری فولاد کشور در سال ۱۴۰۱، نسبت به میزان مصرف در سال ۱۴۰۰، رشد ۵ تا ۱۸ درصدی داشته است. طی ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۲ میلیون و ۵۳۲هزار تن مقاطع طویل فولادی تولید شده که ۹ میلیون و ۹۷۹هزار تن در داخل مصرف شده که نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ معادل هشت میلیون و ۴۵۲هزار تن، ۱۸درصد بیشتر شده است.
پس از آن در مجموع، از ۳۰ میلیون و ۴۳۳هزار تن شمش فولادی تولیدشده در کشور ۲۳ میلیون و ۶۷هزار تن به مصارف داخلی اختصاص یافته و حدود هفت میلیون و ۳۷۲هزار تن آن صادر شده است. همچنین از حدودا ۵/ ۲۱ میلیون تن محصولات فولادی تولید شده ۱۹ میلیون و ۴۰۲هزار تن صرف مصارف داخلی شده است که میزان مصارف هردو افزایش ۱۴درصدی نسبت به میزان مصرف در سال ۱۴۰۰ تجربه کردهاست
طی ۱۲ماهه ۱۴۰۰ به ترتیب ۲۰ میلیون و ۲۲۹هزار تن شمش فولادی و ۱۷ میلیون تن محصولات فولادی در کشور مصرف شده بود. از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان اسفند ماه، مقاطع تخت فولادی حدود ۴۶۸ هزارتن صادر و بالغ بر ۹ میلیون تن صرف مصرف داخلی شد که مصرف این مقاطع نسبت به مدت مذکور در سال ۱۴۰۰ که هشت میلیون و ۴۱۵هزار تن بوده است، هشتدرصد بیشتر شده است.
در نهایت مصرف آهن اسفنجی پنجدرصد رشد کرده و از ۲۹میلیون و ۲۷۳هزار تن به ۳۰ میلیون و ۸۶۶هزار تن رسیده است. در سال ١٤٠١ قریب به ۳۱ میلیون و ۷۳۰هزار تن آهن اسفنجی در کشور تولید شده که تنها ۸۶۴هزار تن آن صادر شده است.
اخبار مرتبط :
- رشد میانگین ۱۵ درصدی تولید در صنعت فولاد | دکتر فولاد
- رشد تولید در فولاد هرمزگان-دکتر فولاد
- واگرایی بهای فولاد داخلی از قیمتهای جهانی
- واردات فولادیها بیشتر شد-دکترفولاد