حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

فروکش ارزی تب خرید فولاد

فروکش ارزی تب خرید فولاد

عقبگرد نرخ ارز در بازار آزاد ظرف روزهای پایانی مردادماه، از رونق رینگ شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران کاست؛ به نحوی که روز ۳۰مرداد، حدود ۷۰‌درصد عرضه شمش فولاد در محدوده سقف قیمت پایه مورد معامله قرار گرفت. در حالی که افول ساخت‌‌‌وساز در کشور زمینه رکود سنگین معاملات زنجیره آهن و فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران را ظرف تیرماه فراهم کرده بود، بورس‌کالا با صدور مجوز خرید شمش فولاد بدون برخورداری از سهمیه بهین‌‌‌یاب، زمینه رونق معاملات شمش فولاد را در مردادماه مهیا کرد؛ اما تاثیر این تصمیم بر این بازار محدود بود و در پی عقبگرد نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد مجددا فولادی‌‌‌ها با چالش کاهش تقاضا مواجه شدند.

فروکش تقاضای فولاد 20‌هزار تومانی

واحدهای ذوب در آخرین هفته مردادماه بالغ بر 133‌هزار تن شمش فولاد را با نرخ پایه‌‌‌ای در بازه قیمتی 19‌هزار تومان تا 20‌هزار و 200تومان در بازار فیزیکی بورس کالای ایران عرضه کردند. با توجه به استقبال خوب متقاضیان از عرضه‌‌‌های پیشین شمش فولاد ظرف هفته‌‌‌های گذشته، بر نرخ پایه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران افزوده شد و به این ترتیب مجددا سقف قیمت پایه شمش فولاد 20‌هزار تومانی شد.

برای 133‌هزار تن شمش فولاد عرضه‌شده در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران، تقاضایی بالغ بر 199‌هزار تن به ثبت رسید که در نهایت به معامله 93‌هزار تن شمش فولاد از این بازار با میانگین قیمت 20‌هزار و 200تومان منجر شد. به این ترتیب در آخرین هفته مردادماه حدود 70‌درصد عرضه‌‌‌های شمش فولاد در سقف قیمت پایه مورد معامله قرار گرفت. اگرچه فروش 70‌درصد عرضه در سقف قیمت پایه قابل ملاحظه است؛ اما ظرف هفته‌‌‌های گذشته، رینگ شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالا شاهد فروش بیش از 90درصدی بود و متقاضیان برای کسب سهم از عرضه‌‌‌ها حاضر به رقابت قیمتی با یکدیگر شدند، به نحوی که میانگین نرخ فروش شمش فولاد از بازار فیزیکی بورس‌کالا بالاتر از میانگین قیمت پایه قرار داشت. به این ترتیب فروش 70‌درصد عرضه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس‌کالا با میانگین قیمت پایه را می‌‌‌توان به فروکش تقاضا در بازار فیزیکی بورس‌کالا تعبیر کرد.

کاهش فعالیت متقاضیان سرمایه‌‌‌ای در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران به فروکش کردن حجم معاملات در بازار فیزیکی منجر شد. از نیمه تیرماه، بورس‌کالا در ابلاغیه‌‌‌ای لزوم برخورداری کد بهین‌‌‌یاب برای خرید شمش فولاد از بازار فیزیکی بورس‌کالا را حذف کرد و به این ترتیب با ورود خریداران سرمایه‌‌‌ای به رینگ شمش فولاد بر حجم تقاضا در این بازار افزوده شد؛ به‌‌‌نحوی که رینگ شمش فولاد از فاز رکود به فاز رونق وارد شد. در شرایط کنونی نیز ابلاغیه حذف برخورداری از کد سهمیه بهین‌‌‌یاب جریان دارد؛ اما عقبگرد نرخ ارز در بازار آزاد ظرف 10روز گذشته و نوسان نرخ دلار آمریکا در کانال قیمتی 48‌هزار تومانی باعث کاهش تمایل به خرید شمش فولاد از سوی متقاضیان سرمایه‌‌‌ای شد و این موضوع به کاهش حجم معاملات و رقابت قیمتی در رینگ فولاد انجامید. به این ترتیب، عقبگرد نرخ ارز در بازار آزاد اصلی‌‌‌ترین عامل آرامش رینگ شمش فولاد در هفته پایانی مرداد و فروش این محصولات در محدوده قیمت پایه بود.

 

مقاله پیشنهادی :فرآیند تولید لوله فولادی کربن و استاندارد‌های بین‌المللی

 

کف‌‌‌سازی میلگرد در کانال 25 هزارتومانی

ظرف روز دوشنبه 30 مردادماه، شمش فولاد 3SP و 5SP از بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران با میانگین نرخ 20‌هزار و 200تومان معامله شد و با احتساب مالیات ارزش‌افزوده و کارمزد ارکان بورس، نرخ تمام‌شده فروش شمش فولاد از این بازار به 22‌هزار تومان می‌‌‌رسد. با در نظر گرفتن هزینه تبدیل 1/ 1درصدی نرخ شمش برای تولید میلگرد و هزینه حمل حداقل 500تومانی برای انتقال شمش از واحد ذوب به کارخانه نورد، نرخ تمام‌شده تولید هر کیلوگرم میلگرد از شمش فولاد معامله‌شده در بازار فیزیکی بورس‌کالا ظرف هفته پایانی مردادماه به 25‌هزار تومان می‌‌‌رسد. به این ترتیب فروش شمش فولاد با نرخ 20‌هزار و 200تومان نوید میلگرد با حداقل نرخ 25‌هزار تومان را می‌دهد.

عدم‌تطابق بهای شمش و میلگرد فولادی

بررسی معاملات مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد تهران نشان می‌دهد که هر کیلوگرم میلگرد ظرف هفته پایانی مردادماه با نرخی در محدوده 24‌هزار و 600تومان تا 24‌هزار و 800تومان معامله می‌شود؛ این در حالی است که میانگین نرخ فروش شمش فولاد نوید میلگرد 25‌هزار تومانی را می‌دهد و به این ترتیب نرخ فعلی فروش مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد ارزنده است. با این حال، ایجاد جریان کاهشی در بازار آزاد دلار باعث شده است تا تقاضا برای مقاطع طویل فولادی در نرخ‌های فعلی نیز محدود باشد. در عین حال بهای مقاطع طویل فولادی در میانه اوج‌‌‌گیری نرخ ارز در بازار آزاد، رشدی کمتر از افزایش نرخ ارز را به ثبت رساند و به این ترتیب فعالان این بازار انتظار دارند در شرایط کنونی حتی در صورت استمرار افت نرخ ارز در بازار آزاد، کاهش قیمت مقاطع طویل فولادی کمتر از افت نرخ ارز باشد.

در شرایطی که قیمت تمام‌شده تولید هر کیلوگرم میلگرد براساس میانگین نرخ فروش شمش فولاد از بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران ظرف دوهفته اخیر منتهی به پایان مردادماه به 25‌هزار تومان می‌‌‌رسد، فروش این محصول در کانال قیمتی 24‌هزار تومانی در بازار آزاد، باید برای متقاضیان جذاب باشد. اما نبود مشتری مصرفی در بازه نسبتا طولانی‌مدت و نبود چشم‌‌‌انداز روشن از آینده این بازار باعث شده است تا فشار کاهش نرخ بر معاملات این بخش دوچندان شود.


اخبار مرتبط :

‫0/5 ‫(0 نظر)

اخبار و مقالات آموزشی

دکتر

فولاد

doctorfolad.com

با ما تماس بگیرید